Detecteer ontsnapt gas

In bedrijven waar veel gewerkt wordt met bijvoorbeeld gevaarlijke of chemische stoffen is het zeker belangrijk dat er, mocht zich iets voordoen, snel gedetecteerd kan worden om welk gas het gaat dat ontsnapt is. Hoe eerder je dit weet hoe sneller het probleem kan worden opgelost en de werknemers in veiligheid gebracht kunnen worden.

Multi gas meter om meer soorten te meten

Gas kun je meten met verschillende meters. Een voorbeeld daarvan zijn multi gas detectors. Hiermee kun je meer soorten gas tegelijk meten. Bij G4ssafetysolutions kun je een keuze maken uit verschillende soorten multi gas meters. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen op wat voor batterijen de meter werkt maar ook hoe lang de gebruiksduur van het apparaat is. Daarnaast kun je aangeven hoeveel verschillende gassen de meter dient te kunnen meten en welke dit zijn. Ook kun je aangeven wat voor sensoren erop zitten. Een multi gas meter is uitermate geschikt voor bedrijven waar meer gassen kunnen vrijkomen omdat je deze dan allemaal met slechts één apparaat kunt opsporen. Dan weet je meteen om welk gas het gaat en in welke mate dit is ontsnapt.

Kijk welke meter in jouw bedrijf past

In bedrijven waar maar met één soort gas gewerkt wordt is het ook voldoende om een single gas meter te gebruiken waarmee je dus, zoals de naam al doet vermoeden, één soort gas kunt meten. Bestaat echter de kans dat er meer stoffen vrij kunnen komen dan is een multi gas meter een betere optie of kies je zelfs voor een PID meter waarmee naast een aantal gassen ook nog andere stoffen gedetecteerd kunnen worden zoals zuurstof, brandbare gassen of vluchtige organische stoffen en zelfs bepaalde gifstoffen. Het beste is om te kijken wat er allemaal vrij kan komen in je bedrijf voordat je een keuze maakt voor een bepaalde meter. Deze is zeker onmisbaar omdat het de veiligheid op de werkvloer ten goede komt.